Fiecare generatie a prins concepții si dintr-o mentalitate veche și dintr-alta mai noua, deci ar fi ”normal” ca diferențele de vârstă să creeze conflicte de-o parte și de alta a taberelor. Cât am crescut am auzit de multe ori de la cei mai in vârstă că a innebunit lumea sau că a înnebunit tineretul. Asta că suntem mult mai diferiți decât ei.

Cand e vorba de discuții contradictorii între tabere în legatură cu orice subiect cui să dăm dreptate?

Problemele nu sunt discuțiile, problemele sunt consecințele discuțiilor ( conflicte familiale, violență în societate). În familie conteaza foarte mult atitudinea părinților, ei trebuie să se obișnuiască cu noul, să fie deschiși la schimbare. Nu este o soluție să fii prea autoritar și să impui regulile unei mentalitați de demult. O generație crescută în comunism și alta în democrație, în valul informațiilor, cu tehnologie. Realizând diferența ne gândim că e necesar un cu totul alt sistem educațional, o noua abordare, o noua lume. Vorbesc de un alt sistem educațional pentru ca vedem la ce nivel de mentalitate traiesc majoriatea  care au trecut deja prin același sistem.

Nu o sa trăim tot în trecut, s-au facut prea multe descoperiri științifice care contrazic concepții vechi. Sunt oameni care dacă nu ar trăi în minciunile pe care le cred adevărate n-ar ști ce să facă cu viața lor, n-ar ști ce să facă cu ei înșiși.

Partea bună e că sunt și oameni din vechea generație care au reușit să accepte schimbările și să fie în același ritm cu prezentul. Nu este de ajuns ca doar unii oameni să înțeleagă ceea ce se întamplă, trebuie făcut mai mult, sistemul este varză și nu avem modele prea mari de urmat (ma refer la conducători). Formarea unei societați mai bune înseamnă schimbare din temelii, iar schimbarea începe de la fiecare dintre noi in parte pentru ca noi suntem cei care formam societatea.

Cu recunoștință, Istrate Elena!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s