Odată la cateva săptămâni se întorceau din nou către mine vechile amintiri traumatizante care m-au facut sa trec prin depresii cu dureri groaznice care părea că pieptul îmi va lua foc . Trecusem deja odata peste acele întâmplări sau cel puţin aşa credeam, deşi acum sunt de părere că încă erau îngropate adânc în sufletul meu. Durerea mă lua pe nepregătite şi trecea aşa cum apărea, pe nesimţite, fără să-mi dau seama ce se petrece cu mine. Căutând cauze nenumarate, îmi dadeam seama că în interiorul meu se forma o mulţime de conflicte care ma faceau să mă simt ca şi cum eram pe punctul de a înnebuni. În urma durerilor din interior mi-am dat seama că acestea sunt declanşate din diferite cauze care sunt pe diferite nivele de intensitate (o sa vorbesc mai in detaliu în alt articol). Azi vreau să ne ocupam de durerea care este cauzată de amintirile traumatizante sau triste trecutului care trezesc în noi resentimente, vinovăţie, ganduri rele, furie.

În ultimul timp în mine apărea o durere, aşa deodată, mi se părea foarte straniu pentru că în viaţa mea nu era nimic care să mă facă tristă, chiar îmi plăcea ce fel mergea. Începeam să mă înfurii şi să mă panichez. Apărea confuzie, depresie şi disperarea căutării unei cauze. Nu luam în calcul că eu puteam fi aşa afectată de suferinţele trecutului, aşa cum am mai zis eu credeam că trecusem peste.

 

Într-o zi mi s-a întâmplat la fel, apăruse din nou durerea, de data asta eram mai calmă, observasem că în mintea mea apărea imagini cu oamenii care au fost foarte răi cu mine şi m-au rănit şi odată cu imaginile apăreau conflictele interioare şi sentimentele urâte pe care le resimţeam şi altele noi  care apăreau în prezent şi toate acestea mă duceau cu gândul la lucruri rele. Nu trecea durerea oricat îmi spuneam eu că aşa a fost să fie, că a trecut. Aşa că m-am apucat să scriu, analizând meticulos tot ceea ce simţeam în fiecare clipă în care retrăiam amintirile neplăcute. Mi-am zis că soluţia ar fi  să mă iert pe mine în primul rând că nu am acţionat aşa cum ar fi trebuit, să ma iert că mi-am facut-o cu mâna mea într-un fel prin alegerea greşită de moment. Îmi dau seama că alegerea a depins de modul cum eram atunci, aşa credeam în acel moment că este mai bine să fac, nu am de ce să mă condamn. Urma să îi iert pe ceilalţi, ceea ce era foarte dificil din cauză că nu concepeam ce fel de om poţi fi să faci acele lucruri, aşa că decât să înţeleg cum de era posibil să existe aşa ceva a rămas  să accept că există, decât să-mi bat capul. Voind să scap de durere, să mă împac cu vechea eu şi să îmi pot continua viaţa într-un mod plăcut, să reuşesc să mă concentrez pe ceea ce contează acum şi de acum m-am exprimat aşa sufletului meu având minunata surpriză că durerea din interiorul meu dispăruse:

 

Mesaj către suflet

 

Am înţeles, gata! Nu mai ţipa la mine, nu mă mai tulbura. Am înţeles că te doare foarte tare şi vrei să-mi atragi atenţia.

Vindecă-te suflete! Vindeca-te de tot răul pe care ţi l-am făcut şi ţi l-au făcut şi restul!

Vindecă-te de toate lucrurile de care ţi-e scârbă şi nu eşti deloc mândru!

Vindecă-te de lucrurile la care ai fost supus să le suporţi fară să vrei din cauza mea!

Vindecă-te de toate rănile trecutului pentru că acum nu se va mai repeta nimic!

Vreau să înţelegi, te rog frumos să nu-mi mai aduci durere acum! Ştiu că ţi-am geşit suflete minunat, te rog să mă ierţi, îmi pare rau, te iubesc.

Trecutul a fost plin de întamplări care m-au dezamagit profund, de oameni care m-au rănit profund, toate acestea fiind permise de mine.

N-o fi vina mea în totalitate suflet drag, uite că uneori trebuie să trecem peste nişte întâmplări ca să ne trezim la realitate.

Iartă-mă te rog pentru că şi eu îmi fac curaj să ma iert! Mă iert pentru tot ceea  ce am greşit şi am pretenţia să mă ierţi şi tu pentru că noi ştim că am învăţat multe lucruri bune dacă am trecut şi prin rău. N-ai cum să cunoşti binele şi să-l apreciezi dacă nu treci prin rău!

Nu te mai întoarce în trecut, ai prezentul acesta minunat. Reuşesc să fiu ceea ce sunt datorită experienţelor de care îmi aduci aminte. Fără ceea ce n-i s-a întâmplat nu ajungeam aici. Deci fii împacat şi deschidete spre frumos, spre iubire, pentru că acum eşti mai puternic!

Te iubesc, te iubesc, te iubesc de peste mii de ori, te iubesc fără limită suflete. Sunt mândră de tine, îţi mulţumesc, îţi sunt recunoscătoare şi îmi pare rău că a trebuit  să treci prin atâtea lucruri ca să mă pot trezi eu la realitate.

Minunatul meu suflet, te rog mult să te împaci cu ideea că acum datorită a toate întâmplările negative şi datorită faptului că am dat nas în nas cu durerea ce o simţeai şi mă ardea şi pe mine, furia uriaşă resimţită de atâtea ori, ura şi chiar cu moartea, acum pot şti ce înseamnă aprecierea, iertarea, respectul, fericirea, liniştea şi mai ales iubirea profundă reuşind acum să văd partea plină a paharului!

Nu este rău că am cunoscut răul pentru că aşa am descoperit şi binele pe care îl apreciez înmiit datorită acestei cunoaşteri!

Nu fi trist suflete că ai cunoscut şi că ai fost călcat în picioare. Acum eşti mai puternic, acum sunt eu mai puternică şi mai cu capul pe umeri!

Vreau să iertăm suflete, oamenii care şi-au bătut joc de noi. Vreau să-i iertăm cu înţelegerea că nu mai putem face nimic acum ca să schimbăm ceea ce s-a întâmplat. Vreau să-i iertăm pentru că asta ne ajută pe noi. Dacă tu te vindeci pot merge înainte, construind în prezent un viitor benefic pentru amândoi. Tu nu mă mai pedepseşti cu această durere care mă macină şi eu o să reuşesc să înfrunt noile provocări ale vieţii care vor apărea!

Tu înţelegi că vorba „Tot răul spre bine” are o semnificaţie puternică.

Suflete, nu le justific faptele, nici nu le iau apărarea celor care ne-a făcut să suferim atat. Nici răzbunarea şi nici ura nu pot schimba felul cum te-ai simţit atunci, nici nu te vor face să înţelegi şi să te împaci cu ideea că aşa a fost să fie, acestea nu sunt soluţia trecerii peste durerile provocate.

Iarta-i pentru că eşti conştient că au fost oameni inconştienţi, răi şi fără un nivel prea ridicat de inteligenţă. Ei sunt în întuneric, suferă deja din cauza lucrurilor care îi macină, sunt nişte frustraţi care trăiesc în frica pe care nici măcar nu sunt în stare să o recunoască în ei . Astfel de oameni nu pot avea pacea şi fericirea în suflet aşa cum noi le cunoaştem dacă sunt în acest mod. Noi trebuie să simţim doar milă faţă de ei.

Îi iertăm pentru că acum putem să facem distincţia dintre rău şi bine mult mai eficient, în mult mai multe cazuri care pot fi mult mai grave.

Îi iertăm pentru că acum suntem pregătiţi să trecem prin orice.  Ştii că am cunoscut o durere foarte cruntă şi am reuşit să îi facem faţă, acum pornim cu capul sus şi cu o putere pe care o simţim în interior, mulţumiţi de noi înşine, împăcaţi cu întâmplările trecutului care ne-au dezvoltat cunoaşterea, inteligenţa, modul de a percepe lumea din jur.

Împacă-te suflete cu mine, acceptă că unii oameni sunt aşa cum sunt amintindu-ţi că sunt şi fiinţe umane bune la suflet!

Ne împăcăm cu toate situaţiile trecutului pentru că nivelul la care ne raportăm acum nu mai are nici-o legatură cu vechiul nivel.

Trecem peste tot, îi iertăm pe toţi cu milă, simţind compasiunea faţă de ei!

Oamenii ăia sunt pierduţi în propria neputinţă de a fi mai mult. Pierduţi în lucruri mărunte, conduşi de iluzii, aceştia aruncă veninul oriunde se poate din cauză că nu pot face altceva din cauză că asta se gasesc în ei. Veninul, răul ăla îi fac să se simtă mizerabil, dar sunt atat de orbi încât nici nu conştientizează.

Acum apare compasiunea ştiind că ei nu sunt privilegiaţi de sentimentele minunate pe care le putem simţi noi, sentimente frumoase se ţin de bunătate, pace, iubire simţim cum ni se dizolva resentimentele, vinovăţia, critica, neacceptarea.

Aşadar ne-am împăcat cu ideea că aşa a fost să fie. Deci am înţeles împreună că am evoluat şi am descoperit multe lucruri datorită întamplărilor. Acceptăm că sunt astfel de oameni şi că tot ceea ce se merită să simţim este milă.

Am trecut peste, am învăţat lecţiile, am acceptat, am simţit milă, am iertat, am mers înainte, ne simţim liberi, împăcaţi cu încredere în sine şi mai puternici cu siguranţa că modul de a acţiona în situaţii dificile va fi mult mai eficient şi inteligent.

 

În final vreau să menţionez că este necesar pentru echilibrul nostru interior, pentru sănătatea noastră psihică şi fizică să trecem peste întâmplările trecutului care ne pot afecta prezentul şi viitorul. Este bine să fim împacaţi cu noi pentru că dacă energia ta se duce în direcţia greşită atunci viitorul tău nu sună prea bine. Este ideal ca atenţia noastră să fie canalizată către lucrurile care vrem să le realizăm în viaţă, către acele lucruri care ne fac să ne simţim fericiţi.

Deodată ce trecutul se întoarce peste tine într-un moment în care viaţa ta are un curs bun, apar schimbări benefice, lucrezi la visele tale, nu alege să te întorci înapoi. Durerea te poate face să clachezi, energia şi atenţia ta îndreptându-se spre căi greşite bazate pe sentimente urâte. În acel moment în care simţi că nu poţi da înainte, apar conflictele interioare, te simţi confuz şi parcă trecutul te-ar trage înapoi, împacă-te cu tine însuţi. Formează un dialog cu tine însuţi sau vorbeşte-i sufletului tau aşa cum ai văzut că am făcut eu mai sus.

Deodată ce suntem împăcaţi cu ceea ce ni s-a întâmplat, odată ce acceptăm tot ceea ce a fost implicat, iertându-i pe oamenii care ne-au afectat şi mai ales iertandu-ne pe noi înşine lăsăm trecutul să se dizolve odată cu tot ceea ce aduce după el, ramânând doar noul tu cu lecţiile învăţate de la cel ce ai fost. Noul tu e vindecat, mai puternic, mai sigur pe tine, mai bun, mai matur, mai inteligent.

 

Îţi doresc o inimă deschisă spre noi orizonturi!

 

Cu recunoştinţă Elena Istrate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s